In deze wereld van afleiding en verstrooidheid is het belangrijk dat er plekken zijn waar je je goed kunt concentreren. Daarom willen wij aan Landmerk-alumni een omgeving bieden waar zij gezamenlijk in rust kunnen studeren, in het centrum van Leiden. Dit is een samenwerking tussen Stichting Landmerk en het Pascal Instituut.
In deze studieomgeving is sprake van discipline en gemeenschap. Deze plek is anders dan andere plekken, zoals thuis en de bibliotheek. Studenten krijgen bij ons echt de kans om goed te kunnen studeren.
Om dit te faciliteren hanteren we de volgende regels.
De studiesessie begint stipt om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur.
2. Er is een voorzitter die de orde bewaakt. De voorzitter is er tussen 9.30 en 9.45 uur.
3. De student dient daarom tussen 9.45 en 9.55 uur binnen te zijn. Daarna komt niemand meer binnen.
4. Er is een vast rooster
a. 10.00 uur: kort rondje waarin iedere student vertelt wat hij/zij gaat doen
b. 11.30-11.45 uur: pauze
c. 13.00 uur: kort rondje waarin iedere student vertelt wat hij/zij heeft geleerd.
5. Er mag niet gegeten en gedronken worden tijdens het studeren: dus geen waterflesjes en koffie op tafel. Er kan gedronken worden voor en na de sessie en in de pauze.
6. Toiletbezoeken kunnen in beginsel ook alleen voor en na de sessie en in de pauze plaatsvinden. Mocht iemand tijdens de sessie naar het toilet willen, dan dient hij/zij de voorzitter hardop te vragen.
7. Telefoons moeten worden ingeleverd in de box. Deze blijft ook dicht in de pauzes.
8. Tijdens het eerste blok (10.00-11.30) is het niet toegestaan om een computer te gebruiken; tijdens het tweede blok (11.45-13.00 uur) is dat wel mogelijk, maar dan in een van de afzonderlijke hokjes.
9. Er wordt niet gesproken tijdens het studeren.
Door deze regels creëren we een sfeer waar in opperste concentratie gewerkt wordt, maar waar ook ruimte is voor ontspannen gesprekken in de pauze. De ervaring leert dat studenten op deze manier efficiënt kunnen studeren.
Ben jij Landmerk-alumnus bent en wil je dit ook een keer ervaren? Volg dan de volgende stappen:
1) Stuur een mail naar [email protected] en laat hierin weten dat je geïnteresseerd bent om een keer aan te sluiten bij studium.
2) Aan de hand van jouw mail word je toegevoegd aan een besloten groep en ontvang je nadere informatie.
Doelgroep
Voor wie is deze cursus?
Voor jonge professionals, reeds afgestudeerd en aan het begin van hun carrière.
Docenten
Wie geeft deze cursus?
Samenwerking
Studium aan het Rapenburg is een samenwerking van
Programma
Wat doe je tijdens deze cursus?
In de ochtenden bespreekt docent Jordi Wiersma de gelezen passages uit Shakespeares King Lear. Hij is bij uitstek in staat een brug te slaan tussen de vragen van de deelnemers en de diepgang van de teksten.
Na de gezamenlijke lunch en een wandelingetje volgt het middagprogramma, dat steeds bestaat uit goede gesprekken met bestuurders zoals Dorothée van Vredenburch (De Brauw Blackstone en Westbroek), Corinne Schot (Baker MacKenzie), Jan van den Berg (Achmea), Piero Overmars (Adyen, ABN-Amro), Arne Gast (McKinsey). Hieronder vind je een overzicht van de sprekers:
Spreker | Beschrijving |
---|---|
Dorothée van Vredenburch (De Brauw Blackstone en Westbroek) | Dorothée van Vredenburch is werkzaam als executive partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Eerder richtte ze meerdere consultancy bedrijven op en had ze een leidinggevende functie bij de Nationale Nederlanden Bank. Naast deze werkzaamheden is zij voorzitter van het bestuur van het Concertgebouworkest. |
Corinne Schot (Baker MacKenzie) | Corinne Schot is werkzaam als managing partner bij Baker McKenzie. Ook is ze lid van het bestuur van Baker McKenzie. Eerder werkte ze als jurist bij Houthoff Buruma en als advocaat bij Allen & Overy. |
Jan van den Berg (Achmea) | Jan van den Berg is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea. Eerder had hij bestuurlijke en toezichthoudende functies bij onder andere de Nationale Nederlanden Bank, AXA Security en Prudential. |
Piero Overmars (Adyen, ABN-Amro) | Piero Overmars is voorzitter commissaris bij Adyen en bij Nutreco. Eerder was hij lid van de raad van bestuur van ABN AMRO en had hij meerdere bestuurlijke en toezichthoudende taken bij onder andere het Amsterdam UMC, SRH N.V. en Stichting Nyenrode. |
Arne Gast (McKinsey) | Arne Gast is al ruim vierentwintig jaar werkzaam als senior partner bij McKinsey. In deze functie begeleidt hij grootschalige organisatieprojecten van bedrijven in Azië, Europa en het Midden Oosten. |
Locatie
Waar is deze cursus?
Deze cursus vindt plaats bij een aantal (oud)-bestuurders thuis of in een boardroom. De meeste bijeenkomsten vinden plaats in de Randstad.
Financiën
Hoeveel kost deze cursus?
Stichting Landmerk biedt in beginsel onderwijs aan degenen die nog studeren of op de middelbare school zitten. Een van de redenen dat de stichting deze cursus wil organiseren is om beurzen te creëren voor die jonge mensen voor wie de eigen bijdrage voor ons onderwijs nog te hoog is. Door mee te doen aan “Shakespeare in de boardroom” sponsor je meteen een leerling/student om aan het onderwijs van Stichting Landmerk mee te doen.
Indien je privé betaalt: EUR 895
Indien je werkgever betaalt: EUR 1995
Dit is inclusief koffie, lunch, borrel en collegemateriaal dat wij zelf beschikbaar stellen.
Aanmelding
Hoe meld ik mij aan voor deze cursus?
De aanmelddeadline voor dit programma is 1 juni 2023, 17:00 uur.
Een kijkje achter de schermen
Een echte sfeerimpressie
The curriculum is empty